utorak, siječnja 12, 2010

Hrvatski ovčar postao - PULIN!

Nedavno je, postavljajući svoj blog KLUB VOJVOĐANSKIH RASA PASA (novembar 2009.) u temi POČETAK http://klubvojvodjanskihpasa.blogspot.com/2009/10/pocetak.html među tekstom postavljena slika pulina koja je u stvari fotografija mog psa i moje autorstvo. Pas je pripadnik pasmine HRVATSKI OVČAR a imenom ACO SLAVONSKI BROD, moj uzgoj i vlasništvo.


U biti meni nesmeta što je tu slika mog psa jer smatram da je pulin u stvari hrvatski ovčar u Vojvodini, opstao kod Hrvatskog stanovništva, možda i ukrižan s mudiem radi boja, ali to zasebna pasmina sigurno nije.

Niti ima razlika od našeg psa niti ima još manje s mudiem.

Ako je mudi kopija hrvatskog ovčara ili je hrvatski ovčar kopija mudia, sasvim svejedno u ovom trenu, onda je pulin zasigurno kopija kopije!



Jedino je žalosno, a to nije prvi puta da se obmanjuje javnost na ovaj način, prezentira se jedna pasmina postavljajući sliku druge pasmine koju uopće ne spominju u njenom nastanku, a sve pod organiziranom selekcijom Kinološkog saveza Vojvodine i Kinološkog saveza Srbije.



Nevjerojatno - Povijest se ponavlja!

nedjelja, siječnja 03, 2010

Ovčarenje














Nedavno je jedna moja draga kolegica Tanja Janeš s drugom kolegicom iz Slovenije Polonomk Bonač obišle terene, i u Slunju poslikane mnoštvo radnih pasa među kojima sam pronašao pse koji su se našli i u mom uzgoju a koji su svi skupa pravo kinološko bogatstvo!










Vjerujem da ostali neće ostati kinološki nezapaženi